Articulo  de  Opinión

Con Jesús Roca.

Miembro de la Junta Directiva de la Federación de Peñas Taurinas de Bous al Carrer de la C.V.

 

 Excel·lentíssima Vicepresidenta del Generalitat Valenciana, Sra Mònica Oltra,

El càrrec polític que Vostè ostenta des del 30 de juny del 2015 atorgat pel poble valencià, li concedeix el poder d’ordenació per adoptar decisions polítiques que afecten de Nord a Sud la població de la Comunitat Valenciana. Aquest càrrec, transitori per cert, li permet unilateralment dur a terme accions d’embat des del primer dia de la seva presa de possessió, cap a una de les festes amb major arrelament al nostre estimat País Valencià com són els Bous al Carrer.

 

Respectem, encara que evidentment no compartim, la seva suposada ideologia prohibicionista, faltaria més, la gent de la festa ens considerem profundament democràtics i acceptem les opinions diferents a les nostres. La Democràcia consisteix precisament en això, en cas contrari, cauríem en una política dictatorial tantes voltes per vostè criticada. I diem suposadament, perquè ens crida poderosament l’atenció, la seva falta de coratge i valentia per expressar públicament les intencions envers la festa dels Bous al Carrer que deliberadament du subtilment amagant des de fa cinc anys.

 

Les decisions preses pel seu partit Compromís en solitari, ja siga en veu de la consellera Mollà, el senador Mulet o per Vostè mateix, o amb companys de Govern en coalició com el senyor Ribó, caldria que foren mostrades obertament per explicar i convèncer l’opinió publica envers els criteris aplicats i amb quina equitat han tractat als diferents col·lectius. La inclusió del segon metge, la prohibició del bou embolat, denegaments d’ocupació en via pública, el veto taurí d’Apunt, eixa televisió pública, plural i de qualitat que tantes voltes va exigir, l’abandonament deliberat a les ramaderies autòctones de brau...tants i tants atacs vetllats que les més de dos mil penyes taurines valencianes i vora tres-cents pobles de la Comunitat que organitzen bous suportem des del dos mil quinze. 

On s’amaga eixa política amb samarretes reivindicatives que omplien les portades dels periòdics nacionals? On queda la portaveu incendiària i organitzadora dels “escraches” a domicilis exigint la transparència del Govern valencià? La convidem a que isca públicament i declare davant els mitjans de comunicació la seva intenció abolicionista de la festa dels bous. Pobles com Meliana, Xiva, Albalat dels Sorells, Orba, Pedreguer, Quartell, Vistabella del Maestrat, Benifairó, Llíria, Betxí, Massalfassar, Foios, Borriol i tants d’altres li agrairan la seva transparència.

 

Ja està bé senyora Oltra, nosaltres li diguem prou. Mostre el respecte que mereix aquesta festa centenària, no manipule les ajudes al sector ramader obviant les ramaderies de brau, escolte a aquesta part important del seu poble i governe pel bé social comú, pel bé de totes i tots els valencianes i valencians i pel respecte d’una societat democràtica i plural.

La Federació de Penyes Taurines de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana, com sempre, queda a la seva disposició per resoldre qualsevol dubte.

 

 

Jesús Roca.

FEDERACIÓN DE  PEÑAS TAURINAS DE LA COMUNITAT VALENCIANA